vrijdag 21 maart 2008

Winkels


Er zijn in Uçhisar genoeg winkels om in de dagelijkse behoeften te voorzien. Voor het echte shoppen moet u echter in Nevşehir of Kayseri zijn.
Levensmiddelen
Er zijn een paar kleine levensmiddelenwinkeltjes in buurt, bijvoorbeeld Kemal (zie foto). Kemal spreekt Engels. Wat u ook wilt kopen, hij vindt het. Hij verkoopt brood, samen met zijn broer. En kaartjes voor de lijnbus met stoelreservering.
Kleden, tapijten, ....
De mooiste tapijten in mijn huis komen van Faruks winkel, onderaan de kale (de grote rots), ook de kelims die in de deuropeningen hangen en zelfs de kussens in de loungehoek en de bekleding van de eetkamerstoelen. Faruk spreekt naast Turks, vloeiend Engels, Frans en Italiaans en is een betrouwbare man, die me al veel goede raad heeft gegeven. Laat u bij hem rondleiden en u kunt rekenen op een goed gesprek. U krijgt natuurlijk onmiddellijk 'cai' (thee) aangeboden.
Souvenirs
In Uçhisar kunt u leuke souvenirs kopen, zoals platte portemonneetjes in de vorm van een Turks tapijt, armbandjes, oosterse stoffen en natuurlijk tapijten en kelims.
Slijter
Een aardige slijter vindt u in de hoofdstraat, aan de rechterkant, voorbij de school. Hij verkoopt verschillende soorten wijn. De Avanos-wijn en de Uçhisar-wijn zijn lekker, dankzij de duivenmest waar de streek bekend om is. De beste wijnen van Cappadocië worden op verschillende plekken gemaakt, afhankelijk van de persoon aan wie u het vraagt.

Geen opmerkingen: