maandag 24 maart 2008

vervoer naar en in CappadociëVliegtickets
U kunt het beste even googelen naar de voordeligste prijs voor een ticket naar Kayseri. Let u daarbij ook op gunstige aankomst- en vertrektijden. Dit kan per seizoen sterk verschillen en vroegboeken is dikwijls voordeliger. Luchtvaartmaatschappijen die op Kayseri vliegen zijn Turkish Airlines, Onur Air, Corendon en Pegasus. Soms rechtstreeks en soms met een tussenstop in Istanbul. En waarom zou u er niet een weekje Istanbul aan koppelen?

Transfer vliegveld - Uçhisar

Een voordelige transfer van het vliegveld in Kayseri is vooraf te regelen via Turkish Heritage Travel info@goreme.com (tel. +90 384 271 2687). Een mailtje in het Engels wordt snel beantwoord. De rit duurt 's nachts één uur, overdag iets langer. Onderweg zou u al kunnen afspreken dat de chauffeur u een dag lang meeneemt door de wijde omgeving; hij laat u dan voor een redelijk tarief alle interessante plekjes zien.
Met het openbaar vervoer terug naar het vliegveld kan ook: eerst met de bus naar Göreme, daar overstappen.Ook kunt u kruidenier Kemal (om de hoek) vragen een transfer voor u te regelen, want behalve dat hij kruidenier is, heeft hij ook een taxibedrijf en een huurauto.

Bus naar Göreme

Er is een goede busverbinding met Nevşehir, Göreme, Ürgüp en zelfs Ankara.

Huurauto, taxi.

Er is een autoverhuurkantoor om de hoek, maar bent beslist weer goedkoper uit bij kruidenier Kemal; hij spreekt Engels en is erg behulpzaam. Een auto met of zonder chauffeur is nooit een probleem.

Geen opmerkingen: